2012.06.29 17:45:01 | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie | komentarze: 0
SKŁADNIKI: 3 Kg truskawek, cukier żelujący DIAMANT. Cukier żelujący DIAMANT 1:1 pozwala w łatwy i szybki sposób przygotować domowe konfitury i galaretki. Nie zawiera konserwantów.Zawarte w nim pektyny skracają czas gotowania do 3-4 minut. Konfitury mają zawsze doskonałą konzystencję, a owoce zachowują większość witamin, kolor i aromatyczny zapach. jest wspaniały i zawsze go używam. WYKONANIE ...
SKŁADNIKI: 3 Kg truskawek, cukier żelujący DIAMANT.
Cukier żelujący DIAMANT 1:1 pozwala w łatwy i szybki sposób przygotować domowe konfitury i galaretki. Nie zawiera konserwantów.Zawarte w nim pektyny skracają czas gotowania do 3-4 minut. Konfitury mają zawsze doskonałą konzystencję, a owoce zachowują większość witamin, kolor i aromatyczny zapach. jest wspaniały i zawsze go używam.
WYKONANIE : truskawki obrać z szypułek i dokładnie umyć. Następnie rozdrobnić za pomocą blendera. Rozdrobnione owoce wsypać do garnka i gotować na wolnym ogniu aż puszczą sok. Następnie wsypać cukier Diamant i dalej gotować do około 6 minut. Gorące truskawki nakładać do umytych słoików. Słoiki dobrze pozakręcać i pasteryzować 20- 25 minut / słoiki 0,3-0,5 litrowe/. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz