wtorek, 30 stycznia 2018

PLEŚNIAK

PLEŚNIAK
2012.07.09 15:54:43 | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie | komentarze:  1
Podaję teraz przepis na ciasto, które zawsze się udaje. Jest to pleśniak.

SKŁADNIKI: 5 jaj, 3 szklanki mąki , kostka margaryny, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, dowolny dżem nailepiej porzeczkowy, 2 łyżeczki kakao.

WYKONANIE: Margarynę posiekać  z mąką nożem, dosypać proszku do pieczenia i dodać 5 żółtek oraz 1/ 2 szklanki cukru. Ugniecione ciasto podzielić na trzy równe części . Jedną część nałożyć na blachę i podpiec 12 minut. Pozostałe ciasto schłodzić w lodówce. Podpieczone ciasto posmarować dżemem.  Do drugiej części ciasta dodać kakao i wyłożyć  na blachę. Ubić pianę z cukrem i  dodać do ciasta. Na koniec  posypać  pokruszonym białym ciastem. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA 2012.07.11 12:30:21         | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie            | komentarze:   1                 D...