2012.07.09 15:54:43 | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie | komentarze: 1
Podaję teraz przepis na ciasto, które zawsze się udaje. Jest to pleśniak.
SKŁADNIKI: 5 jaj, 3 szklanki mąki , kostka margaryny, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru, dowolny dżem nailepiej porzeczkowy, 2 łyżeczki kakao.
WYKONANIE: Margarynę posiekać z mąką nożem, dosypać proszku do pieczenia i dodać 5 żółtek oraz 1/ 2 szklanki cukru. Ugniecione ciasto podzielić na trzy równe części . Jedną część nałożyć na blachę i podpiec 12 minut. Pozostałe ciasto schłodzić w lodówce. Podpieczone ciasto posmarować dżemem. Do drugiej części ciasta dodać kakao i wyłożyć na blachę. Ubić pianę z cukrem i dodać do ciasta. Na koniec posypać pokruszonym białym ciastem. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz