2012.07.07 18:42:30 | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie | komentarze: 0
SKŁADNIKI: 3 kg jabłek, cukier według uznania.
WYKONANIE: Jabłka umyć dokładnie, obrać i drobno pokroić. Można także jabłka poszatkować na drobno na tarce / przystawka do maszynki ZELMER/ . To ułatwi nam pracę . Tak przygotowane jabłka wsypać do podlanego niewielką ilością wody garnka i na wolnym ogniu gotować do miękkości owoców. Gdy podczas gotowania nie wszystkie jabłka się rozgotują to nie szkodzi. Mus będzie smaczniejszy. Następnie dodać do smaku cukru. Ja dodaję około 1 kg. Gorące wkładać do umytych słoików. Słoiki muszą być dobrze zakręcone. Słoiki potrzeba pasteryzować : 15 minut słoiczki po koncentracie pomidorowym, 20 minut po dżemach, 25 minut słoiki 0,5 litrowe. Tak przygotowany mus będzie wyśmienity do naleśników, jabłeczników i do chleba. Serdecznie polecam! SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz