wtorek, 30 stycznia 2018

MUS Z JABŁEK

 MUS Z JABŁEK
2012.07.07 18:42:30 | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie | komentarze:  0


SKŁADNIKI: 3 kg jabłek, cukier według uznania.

WYKONANIE: Jabłka umyć dokładnie, obrać i drobno  pokroić. Można także jabłka poszatkować na drobno na tarce  / przystawka do maszynki ZELMER/ .  To ułatwi nam pracę . Tak przygotowane jabłka wsypać do podlanego niewielką ilością wody garnka i na wolnym ogniu gotować  do miękkości owoców. Gdy podczas gotowania nie wszystkie jabłka się rozgotują to nie szkodzi. Mus będzie smaczniejszy. Następnie dodać do smaku cukru. Ja dodaję około 1 kg. Gorące wkładać do umytych słoików. Słoiki muszą być dobrze zakręcone. Słoiki potrzeba pasteryzować : 15 minut słoiczki po koncentracie pomidorowym, 20 minut po dżemach, 25 minut słoiki 0,5 litrowe. Tak przygotowany mus będzie wyśmienity do naleśników, jabłeczników i do chleba. Serdecznie polecam! SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA 2012.07.11 12:30:21         | opublikowany | gosia.woz1 | wszystkie            | komentarze:   1                 D...